Új jelszó kérése
FACEBOOK

Gia Diamonds

Fizetési megoldás
Házhozszállítás

dpd

Hírlevél
Termékajánló
Partnereink

Gyémánt

A Gyémánt


Áruházunk segítséget nyújt Önnek, hogy vásárlás előtt megismerkedjen a gyémántokkal.

 

A Gyémánt az április hónap, és a 10. és 60. házassági évforduló drágaköve. Gyémántokat már Krisztus előtt 500 körül is bányásztak Indiában, de a "Gyémánt" szó a Görög "Adamas"-ból származik.
Jelentése: legyőzhetetlen. Napjainkban az ékszergyémántok igen komoly minőségre vonatkozó vizsgálatokon mennek keresztül. Egy kifejezést kell szem előtt tartanunk, ha az ékszergyémántok minőségét szeretnénk tanulmányozni, ez a 4C.
A 4C a gyémánt négy legfontosabb tulajdonságát jelöli, ezek a
Cut (csiszolás),
Clarity (tisztaság),
Colour (szín),
Carat (karát).CertificateMinden 0.3 karátnál nagyobb gyémánthoz nemzetközi igazolást (certificate) adunk.
Ezt az igazolást nemzetközi gyémántminősítő intézetek állítják ki. IGI, HRD, GIAAGSL stb.
Egy elég biztonságos vásárlási formát találtak ki a szakemberek. Megjelölik a gyémántokat. 
Minden gyémánt oldalára lézerrel van ráírva az azonosító szám, ami a certificate-on is szerepel, ezáltal nagyon könnyű beazonosítani a követ. Így Ön garantáltan azt a gyémántot vásárolja meg, amihez a nemzetközi igazolás tartozik.
A későbbiekben, ha el szeretné adni a gyémántot ezt könnyedén megteheti, mivel a lézer jelölés örökre megmarad.
Jelenleg ez a legbiztonságosabb gyémánt vásárlási megoldás. 


A gyémánt szerkezete

A drágakövek között a gyémánt az egyetlen vegyileg tiszta elem, ugyanis a gyémánt tiszta szén. Ez annyit tesz, hogy a gyémántban a szénen kívül semmilyen más elem sem fordul elő. Mivel a gyémánt szabályos tetraéderes rendszerben kristályosodik, ezért a gyémántkristályok általában lekerekített hegyű oktaéderek, enyhén domború lapokkal. A gyémánt a földön a legkeményebb ásvány, egyben a legkeményebb természetes anyag.

A gyémánt fontos tulajdonsága különleges tüze, fényvisszaverő (fényfelbontó) képessége, mely szerint a briliáns csiszolású gyémánt a befogadott fény 100%-át képes visszaverni .

 

 

 

 

Visszatükröződés, Fénytörés, Fényszórás
          

A) A gyémánt a külső felületéről visszaveri a fényt, ez a külső visszatükröződés.
B) A bejövő fény megtörik a gyémánt belső felületén és visszatükröződik a kő közepe felé.
Ez a belső fénytörés.
C) A fénysugár megtörik a gyémánt felületein, és a szivárvány miden szinében pompázik.
Ez a fényszórás (brillancia).

 

A gyémánt jellemzői: A négy C

 

Csiszolási Forma (Cut)


 

A csiszolási forma hatással van a belső tűzre és a brillanciára (ragyogás). Egy modern, kerek, briliáns csiszolású gyémántnak 58 fazettája van, 33 a tetején, 24 az alján, plusz a kalett. A kerek briliáns csiszolású gyémántnak - ha jól van kidolgozva - minden irányban nagyobb a brillanciája mint a más csiszolásúaknak. Új csiszolási formák is feltűnnek időnként, népszerűségük változó, de a briliáns csiszolású kövek a piac meghatározó szereplői.


Tisztaság (Clarity)

 Az ásványi tisztaság a hibák számának, helyének, méretének és tipusának a meghatározása. A hibák lehetnek mikroszkopikus méretű repedések, belső gyémántkristályok stb. Minden gyémánt belső képe más és más, ezért a tisztaság az egyik legfontosabb tényező az azonosítás során. A vásárlónak ez azért fontos, mert minél tisztább a kő, annál ritkább és értékesebb. A gyémántokat tízszeres nagyítással vizsgáljuk egy lupe segítségével. Az a hibátlan gyémánt, melynek - tízszeres nagyítóval vizsgálva - belsejében nem lehet zárványokat, külsején pedig sérüléseket találni.

Szín (Color)A legpompásabb és legdrágább " fehér " gyémántok teljesen színtelenek A legtöbb gyémántnak van egy kis sárgás vagy barnás árnyalata. A gyémántok a természetben a szivárvány minden szinében előfordulhatnak. Lehet vörös, rózsaszín, kék, zöld, sárga stb.
Ezeket " Fancy gyémántoknak " nevezik.


Karát (Carat)


 

A drágakövek súlyegysége a karát (carat, ct), ami nem azonos az arany ötvözetét jelző karáttal.
1913 óta a karát súlya 200 milligramm vagy 1/5 gramm. Európában a "század" kifejezést is használják. Pl.:0,50ct = ötven század karát. A gyémántárakat karátonként szokták megadni. A legkitűnőbb minőségű gyémántokat a legdrágább áron értékesítik karátonként. Ahogy romlik egy kő minősége, úgy csökken a karátár is. Fontos tudni azt is, hogy ha egy kitűnő minőségű egykarátos követ szeretnénk, de túlságosan magasnak tartjuk az árát, lehet, hogy célszerűbb egy 0,95 század karátos követ vásárolni a megfelelő áron. Ez a kő ha befoglalják teljesen úgy néz ki mint egy egykarátos, ugyanakkor lényegesen olcsóbb. A kövek ára nem lineárisan növekszik. Egy 2,0 ct-os kő nem kétszer annyiba kerül, mint egy 1,0 ct-os, hanem négyszer annyi is lehet az ára.

 

 

Webáruház készítés